Dilimizin Zenginlikleri Projesi (Yunus Emre)

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

ARALIK AYI KONUMUZ : Yunus Emre şiirleri okumaları

“Gönül Çalab’ın Tahtı” açıklamalı Yunus Emre Divanı sözlüğü için BURAYA TIKLAYINIZ.

Bu sözlük, Yunus Emre’nin şiirlerini daha iyi anlamak ve yorumlamak için önemli  ve güzel bir kaynaktır.

Sözlük,  öğrencilerin Yunus Emre şiirlerinde geçen kelimelerin anlamlarını, kullanımlarını tarihsel gelişimini öğrenmek için güzel  bir araçtır.

Ortaokul öğrencileri sözlükten seçtikleri en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturmaları gerekmektedir.

Örnek :

“gönül, yar, aşk”

Gönül, yar uğruna aşk ateşinde yanmaya hazırdır.

GENEL KATILIM ŞARTLAR

1-      Yarışmaya katılım gönüllülük esasına göre olacaktır.

2-      Her öğrenci yarışmaya en iyi cümle/afiş türünde yalnız bir eserle katılabilecektir.

4-      Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin Genel Amaçlarına uygun olarak hazırlanmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

5-      Siyasi amaçlara hizmet eden, genel ahlâk kurallarına uymayan, hakaret ve reklam unsuru içeren eserler yarışma dışı kalacaktır.

6-       Cümle/afişi hazırlayan öğrenci, tasarımı yaparken elle tasarım yapacaktır. Ofset baskılı tasarımlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

7-       Cümle/afişin konuları şu şekildedir:

Ortaokullarda: Yunus Emre Sözlüğünden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması

8-       Afiş ölçüleri; ortaokul ve lise kademesi için 50X70 cm olmalıdır.

9-       Cümle/afiş tasarımında elişi kâğıdı, eva kâğıt, renkli kuru kalem, pastel boya, kuru boya gibi malzeme, kalem ve boyalar da serbestçe kullanılabilecektir.

10-     EK-1, EK-2 ve EK-3 ile birlikte öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

11-     ÖDÜL : Değerlendirme sonucunda dereceye giren eser ve öğrenciye verilecek ödül, ödül töreni tarihi ve yeri Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından bildirilecektir.

11-12-2023

Yayın: 11.12.2023 - Güncelleme: 13.12.2023 10:34 - Görüntülenme: 1056